Từ vựng tiếng Anh lớp 12 - Unit 1: Life Stories
Saturday, 30 Nov 2019
Từ vựng tiếng Anh

Từ vựng tiếng Anh lớp 12 – Unit 1: Life Stories

Advertisement

Bài học Unit 1 Life Stories – những câu chuyện trong cuộc sống trong phần từ vựng sẽ giúp bạn hệ thống lại toàn bộ từ vựng trong chương trình tiếng Anh lớp 12. Qua đó giúp bạn dễ dàng tra cứu và ghi nhớ bài học.

Đây là chương mở đầu của chương trình Tiếng Anh lớp 12 trong series luyện thi tiếng Anh THPTQG xoay quanh chủ đề những câu chuyện cuộc sống.

#1/ Phần từ vựng

Từ vựng Loại từ Phiên âm Ý nghĩa
achievement n /əˈtʃiːvmənt/
thành tích, thành tựu
anonymous adj /əˈnɒnɪməs/
ẩn danh, giấu tên
dedication n /ˌdedɪˈkeɪʃn/
sự cống hiến, hiến dâng, tận tụy
diagnose v /ˈdaɪəɡnəʊz/
chuẩn đoán (bệnh)
distinguished adj /dɪˈstɪŋɡwɪʃt/
kiệt xuất, lỗi lạc
figure n /ˈfɪɡə(r)/ nhân vật
generosity n /ˌdʒenəˈrɒsəti/
sự rộng lượng, tính hào phóng
hospitalisation n /ˌhɒspɪtəlaɪˈzeɪʃn/
sự nhập viện, đưa vào bệnh viện
perseverance n /ˌpɜːsəˈvɪərəns/
tính kiên trì, sự bền chí
prosthetic leg n.phr /prɒsˈθetɪk leɡ/ chân giả
reputation n /ˌrepjuˈteɪʃn/ danh tiếng
respectable adj /rɪˈspektəbl/
đáng kính, đứng đắn
talented adj /ˈtæləntɪd/
có tài năng, có năng khiếu
waver v /ˈweɪvə(r)/
dao động, phân vân

#2/ Phần cụm từ & cụm động từ

  1. Have a great impact on sb: gây ấn tượng tốt cho ai
  2. Inspire sb to do st: truyền cảm hứng cho ai làm gì
  3. Bring up: được nuôi dưỡng
  4. Grow up: lớn lên
  5. Vow to do st: thề làm gì
  6. Make/earn money: kiếm tiền
  7. Emerge from: xuất phát từ
  8. Hand out: phân phát
  9. Pass away: qua đời
  10. To be diagnosed with st: bị chuẩn đoán bị bệnh gì
  11. Gossip about: bàn tán về
  12. To be well-known/famous/best known for st: nổi tiếng vì cái gì

#3/ Phần bài tập

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. Martin Luther King devoted his life to the ____ of voting right for black people.

https://w.ladicdn.com/s550x350/5bd1678dbdf91d3ecbc6cb18/anh-ctw-pre-school-sach-06-20191008091927.png

Sách Tiếng Anh Cơ Bản

Giá ưu đãi đặc biệt 350.000đ

Ưu đãi duy nhất ngày hôm nay !
Click đặt mua ngay với giá ưu đãi và được tặng kèm 5 phần quà cực giá trị khi mua sách Tiếng Anh Cơ Bản

Ads

Elightbook.com

Đăng Ký Ngay

A. effort        B. realization       C. achievement    D. performance

2. His father used to be a ____ professor at the university. Many students worshipped him..

B. distinct     B. distinctive       C. distinguishing D. distinguished

3. Mark Zuckerberg’s enormous success has taken a lot of hardwork and ____.

C. indifference    B. dedication       C. loyalty      D. reputation

4. I can’t believe she didn’t do anything for the company. I will ____ and be in charge.

A. take over        B. take on     C. take up     D. take in

5. During the Medieval period, people were made public ____ of being witches.

A. complaint       B. criminal     C. trouble      D. accusation

6. That disable boy’s victory in the race set the ____ example to all students in the school.

A. finest        B. first-class       C. rarest        D. most convenient

7. A ____ once said “It is a sweet and honourable thing to die for your country.”

A. patriotism       B. patriotic     C. patriot      D. patrol

8. He is ____-influenced by his father and grandfather. His behaviors and decisions are exactly the same.

A. mightily          B. strongly C. terribly     D. weakly

9. IPhone 7 is the latest ____ in the field of smartphone design of Apple.

A. creator      B. create       C. creativity       D. creation

10. Einstein ____ a great impact on modern physics.

A. feels         B. does         C. a             D. has

11. We ____ to the hospital to visit Mike when he ____ to say that he was fine.

A. were driving – was calling            B. drove – called

C. were driving – called               D. drove – was calling

12. What ____ to you on Sunday night?

A. happen     B. happened       C. was happening    D. would happen

13. Last night, we ____ for you for ages but you never ____ up.

A. waited – showed                     B. would wait – showed

C. were waiting – were showing              D. waited – was showing

14. We ____ our quality time when the unexpected guess ____.

A. had – came                         B. were having – came

C. had been having – came               D. have had – would have come

15. Since they ____ us they ____ to visit us last Sunday, we ____ forward to the day.

A. were telling – came – looked     B . would tell – would visit – would look

C. told – would come – were looking   D. tell – are coming – will look

16. I ____ out last night but at the last minute I ____ that I had a quiz this morning.

A. was going to go – realized            B. went – realized

C. had gone – would realize             D. would go – have realized

17. She hasn’t paid as much attention to her children as she ____ since she ____ working.

A. does – starts                        B. did – started

C. was doing – was starting               D. has done – would start

18. My brother ____ at the road when he ____ into a hole.

A. wasn’t looking – was falling          B. didn’t look – has fallen

C. wasn’t looking – fell                D. won’t look – fall

19. Magellan ____ the first European who ____ through the strait.

A. was – was sailing                     B. was being – was sailing      

C. had been – sailed                     D. was – sailed

20. The first self-sufficient village in Britain ____ the Norman’s idea. They were some strange invaders who ____ to change the country in a better way.

A. was – hoped                       B. is – have hoped

C. have been – were hoping               D. was being – had hoped

21. Who is ____ girl over there with Jimmy?

A. the           B. a           C. an               D. Ø        

22. The boss needs an assistant with ____ good knowledge of foreign trade.

A. a              B. the           C. any             D. Ø

23. We are having ____ terrible weather which is quite strange. Usually ____ weather in UK is not this bad.

A. the – the         B. a – the      C. Ø – the      D. the – a

24. Could you please close ____ window? I don’t think it is necessary to open all the four.

A. a     B. the             C. some          D. Ø

25. ____ Gordons is a very interesting family. They like to travel around ____ world.

A. A – the     B . The – the       C. A – a        D. A-Ø

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

26. Have you decided who to talk about?

A. I see. I will talk to him.                B. Let’s talk about your study.

C. I need to talk to you now.             D. Not yet. I am still considering.

27. What do you think about Steve Jobs?

A. That’s right!                        B. I doubt it. It is not true.

C. Well, he is talented.                 D. I agree with you about him.

28. Good luck to you in your exam!

A. Thank you! Same to you.            B. Yeah. That’s the one.

C. Well, I’ll see.                      D. Don’t worry! I’ll be fine.

29. What a wonderful party!

A. I am fine. Thank you!               B. I don’t know. Let me check.

C. I am happy you like it.                 D. Same to you. Thanks!

30. What’s new with you?

A. Me too.     B. Nothing much.          C. See you later   D. Help yourself.

Mark the letter A. B. C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

31. Connor is said to be very ambitious and aggressive.

A. People regard Connor as an ambitious and aggressive person.

B. People talk Connor as an ambitious and aggressive person.

C. People believe in Conor as an ambitious and aggressive person.

D. People feel Conor as an ambitious and aggressive person.

32. You can always count on me.

A. I’ll never take you down.                    B. I’ll never let you down.

C. I’ll never hold you down.                   D. I’ll never make you down.

33. Nobody in my class is as outgoing as I am.

A. I am as outgoing as nobody in my class.

B. I am the more outgoing than nobody in my class.

C. I am the most outgoing person in my class.

D. I am not as outgoing as people in my class.

34. It is pointless to ask me about it because I know nothing.

A. It’s no use asking me about it because I know nothing.

B. It’s no use to ask me about it because I know nothing.

C. It’s not use asking me about it because I know nothing.

D. It’s not use to ask me about it because I know nothing.

35. I have accustomed myself to getting up very early.

A. I have used to getting up very early.         

B. I have been used to getting up very early.

C. I have put getting up very early to good use. 

D. I have made use of getting up very early.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

36. A car hit the fence of my garden. I was cleaning the swimming pool.

A. While a car hit the fence I was cleaning the swimming pool.

B. A car hit the fence and I was cleaning the swimming pool.

C. I was cleaning the swimming pool when a car hit the fence.

D. I was cleaning the swimming pool then a car hit the fence.

37. My daughter asks for money every day. I am really annoyed by it.

A. I am really annoyed by my daughter asks for money every day.

B. My daughter is asking for money every day.

C. I am really annoyed by it, my daughter asks for money every day.

D. My daughter is always asking for money every day.

38. She looked up. She saw a big tiger approaching.

A. Looking up, a big tiger approached her.

B. Looked up, she saw a big tiger approaching.

C. Looking up, she saw a big tiger approaching.

D. Look up, she saw a big tiger approaching.

39. I have presented about Oprah Winfrey. I hope the story would inspire you all.

A. I have presented about Oprah Winfrey to hope the story would inspire you all.

B. I have presented about Oprah Winfrey hoping the story would inspire you all.

C. I have presented about Oprah Winfrey hope for the story would inspire you all.

D. I have presented about Oprah Winfrey hoped the story would inspire you all.

40. Harry’s life is rather dull. That’s the reason why I don’t want to talk about him.

A. The reason why I don’t want to talk about Harry is that his life is quite dull.

B. Harry’s life is rather dull because I don’t want to talk about it.

C. What I don’t like to talk about is Harry’s dull life.

A. Reasonably, I don’t want to talk about Harry’s rather dull life. 

#3.1/ Phần đáp án

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1.c 2.d 3.b 4.a 5.d
6.a 7.c 8.b 9.d 10.d
11.c 12.b 13.a 14.b 15.c
16.a 17.b 18.c 19.d 20.a
21.a 22.d 23.c 24.a 25.b

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

26.d 27.c 28.a 29.c 30.b

Mark the letter A. B. C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

31.a 32.b 33.c 34.a 35.b

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

36.c 37.d 38.b 39.b 40.a

Mỗi bài như vậy, bạn làm được bao nhiêu điểm, hãy comment  bên dưới để Elight Learning English có thể theo dõi kết quả và đưa ra lộ trình học tiếng Anh tốt nhất cho bạn nhé.

Hits: 116

Advertisement