Từ vựng tiếng Anh lớp 12 - Unit 3: The green movement
Sunday, 1 Dec 2019
Từ vựng tiếng Anh

Từ vựng tiếng Anh lớp 12 – Unit 3: The green movement

Advertisement

Tiếp tục với seri Chủ điểm từ vựng tiếng anh lớp 12, hôm nay chúng ta sẽ tìm hiểu về Unit 3: THE GREEN MOVEMENT – Cuộc cách mạng xanh.

#1/ Phần từ vựng

Từ vựng

Loại từ

Phiên âm

Ý nghĩa

asthma n /ˈæsmə/ bệnh hen, bệnh suyễn
biomass n /ˈbaɪəʊmæs/  nguyên liệu tự nhiên từ động vật/ thực vật ; sinh khối
bronchitis n /brɒŋˈkaɪtɪs/  bệnh viêm phế quản
clutter n /ˈklʌtə(r)/  tình trạng bừa bộn, lộn xộn
combustion n /kəmˈbʌstʃən/  sự đốt cháy
conservation n /ˌkɒnsəˈveɪʃn/  sự bảo tồn
deplete v /dɪˈpliːt/  rút hết, làm cạn kiệt
dispose of  v /dɪˈspəʊz əv/  vứt bỏ
geothermal adj /ˌdʒiːəʊˈθɜːml/  (thuộc) địa nhiệt
habitat n /ˈhæbɪtæt/ môi trường sống
lifestyle n /ˈlaɪfstaɪl/  phong cách sống
mildew n /ˈmɪldjuː/  nấm mốc
mould n /məʊld/  mốc, meo
organic adj /ɔːˈɡænɪk/ không dùng chất nhân tạo, hữu cơ
pathway n /ˈpɑːθweɪ/  đường mòn, lối nhỏ
preservation n /ˌprezəˈveɪʃn/  sự giữ gìn
promote  v /prəˈməʊt/  thúc đẩy, phát triển
purification n /ˌpjʊərɪfɪˈkeɪʃn/ sự làm sạch, sự tinh chế
replenish v /rɪˈplenɪʃ/  làm đầy lại, bổ sung
soot n /sʊt/ bồ hóng, nhọ nồi
sustainability n /səˌsteɪnəˈbɪləti/  việc sử dụng năng lượng tự nhiên, sản phẩm không gây hại môi trường, bền vững

 

#2/ Phần bài tập

 

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the phrase which contains the sound that is assimilated differently from the other three.

https://w.ladicdn.com/s550x350/5bd1678dbdf91d3ecbc6cb18/anh-ctw-pre-school-sach-06-20191008091927.png

Sách Tiếng Anh Cơ Bản

Giá ưu đãi đặc biệt 350.000đ

Ưu đãi duy nhất ngày hôm nay !
Click đặt mua ngay với giá ưu đãi và được tặng kèm 5 phần quà cực giá trị khi mua sách Tiếng Anh Cơ Bản

Ads

Elightbook.com

Đăng Ký Ngay

1 – A. mixed bag                  B. basket maker                  C. direct method                  D. bad pain

2 – A. good morning                  B. blood bank                  C. white paper                  D. old man

3 – A. food poisoning                  B. iron man                  C. one pair                  D. chicken breast

4 – A. garden party                  B. credit card                  C. sun bath                  D. wine box

5 – A. fat girl                  B. that cake                  C. short cut                  D. hard copy

6 – A. cold cream                  B. red carpet                  C. golden gate                  D. good cook

7 – A. tin can                  B. nice shoes                  C. in camera                  D. iron curtain

8 – A. cheese shop                  B. rose show                  C. these sheep                  D. both sides

9 – A. earth science                  B. brown bear                  C. foreign minister                  D. pen pal

10 – A. good man                  B. red bag                  C. custard powder                  D. private part

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

1 – The council wants to ____ the character of the city while reconstructing the Old Quarter.

A. preserve              B. store                   C. defense               D. abandon

2 – Heavy traffic ____ us so we came to the meeting rather late.

A. promoted            B. arrested              C. canceled             D. delayed

3 – It turned out to be a ____ journey when the weather became bad.

A. hazard                B. hazardous           C. hazarded             D. hazarding

4 – Poaching ____ the greatest threat to many species.

A. creates                B. presents              C. poses            D. produces

5 – In Africa, people’s interference in the rhino’s ____ leads to habitat loss.

A. sector                  B. territory              C. domain               D. country

6 – ____ the wild, giant pandas eat bamboo.

A. On                      B. Into                     C. Onto                   D. In

7 – This species of African elephants is ____.

A. dying out            B. dying of              C. dying on             D. dying down

8 – ____ is wiping out many kinds of plants and animals.

A. Defoliation         B. Deforestation                  C. Deformation             D. Degradation

9 – The tiger is ____ of extinction. It is difficult to find them in the wild.

A. on the wing        B. on the rocks                    C. on the verge              D. on the ground

10 – Switching to ____ eco light bulb is one way to protect the environment.

A. energy-wasting  B. energy-expending          C. energy-lacking         D. energy-saving

11 – ____ batteries or solar chargers are some of the solutions to the lack of energy.

A. Rechargeable           B. Reversible          C. Repeatable                D. Returnable

12 – I never leave any electrical appliances on standby and I think it is a good way to ____ energy in the home.

A. take care of                    B. use                      C. keep                    D. conserve

13 – Nowadays, people are searching for more ____ materials to build their houses.

A. environment-friendly                            B. environmentally-friendly

C. environmental-friendly                          D. environmental-friend

14 – Every ____ piece of equipment was sent to the fire.

A – consumable                          B. spendable           C. available       D. disposable

15 – In the ____ agriculture, farmers try to limit the use of chemicals and fertilizers.

A. sustainable                     B. conserving          C. preserving          D. supporting

16 – In Singapore, people try to ____ 80% of all waste.

A. reprocess            B. reclaim         C. recycle                D. reuse

17 – A good leader in globalization is not to impose but ____ change.

A. facilitate             B. cause                  C. show                   D. oppose

18 – Information technology has ____ our lives.

A. evolved              B. reserved              C. assimilated                     D. transformed

19 – We need to act quickly to ____ to climate change, or it will be a disaster for the whole planet.

A. adapt            B. go back               C. reverse                D. transit

20 – There is little ____ of things improving soon.

A. probability          B. probably             C. probable                         D. probabilities

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21 – For environmental safety, we need to find ways to reduce emission of fumes and smoke of factories.

A. leak                    B. release                C. poison                 D. pollutant

22 – Nylon is a man-made fibre, the use of which has helped more people to have cheaper and more colourful clothes to wear.

A. natural                B. plastic                 C. synthetic             D. artificial

23 – The advances of commercial airplanes resulted in a shrinking world.

A. decreasing          B. reduced               C. smaller               D. compressing

24 – We have to suffer from traffic congestion and pollution every day.

A. accident              B. fullness               C. mass                   D. crowd

25 – Many animals were born in captivity. Resultantly, they do not always breed well.

A. imprisonment                 B. lock                    C. detention                  D. freedom

26 – The African rhino is an endangered species and needs protecting.

A. unstable              B. dangerous           C. insecure              D. indefensible

27 – We can protect many species by keeping them in wildlife reserves.

A. protected land                B. saved land                C. park              D. Zoo

28 – Scientists are trying to find an energy that consumes less fuel.

A. waste                  B. destroy                C. eat up                  D. use

29 – Modern buildings are designed to maximize natural light.

A. absorb                B. increase              C. let                       D. diminish

30 –  It’s wise to use local fresh produce which is in season.

A. cars                     B. restaurants          C. crops                   D. water

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

31 – The new policy will help generate more jobs.

A. bring out             B. form                   C. produce              D. terminate

32 – Her only problem is the limited experience because she is too young.

A. narrow                B. considerable                   C. insufficient               D . restricted

33 – The river is badly polluted with toxic chemicals from that factory.

A. poisonous           B. harmful               C. all right         D. deadly

34 – I don’t believe in anything he says, he is unreliable.

A. inaccurate           B. unstable              C. trustworthy                     D. irresponsible

35 – If we continue to deplete our planets natural resources, we will damage the environment significantly.

A. use up                 B. add to                 C. reduce                 D. exhaust

36 – She stays incredibly focused and is never distracted by others.

A. disturbed            B. confused             C. bewildered                      D. concentrated

37 – Globally, farmers encroach on forest land to grow crops.

A. leave                   B. invade                 C. make road to                  D. intrude

38 – Poverty in many African countries increases the likelihood that people poach animals to earn their living.

A. chance                B. prospect              C . possibility                      D. improbability

39 – Funds are diverted from conservation to military because of war.

A. redirected           B. shifted                C. stayed                 D. turned aside

40 – The number of rhinos is in steady decline. There are fewer rhinos than ever before.

A. occasional          B. constant              C. stable            D. Persistent

Exercise 5. Mark the letter A, B or C to indicate the correct sentence type for each of the following questions. 

41 – The yoga room of this fitness centre smells of rose and lemongrass.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

42 – My mother wants me to take up violin but I don’t want to do it.

A. simple                            B. compound                                 C . complex

43 – The students’ interests are in maths and science rather than history and literature.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

44 – My group is being involved in a competition for the best singers.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

45 – Most people in this town like to play sport, but they don’t have enough time.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

46 – Because the game is brand new, numerous students are attracted to it.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

47 – My father and my brother are having a big argument over where our family will spend the summer vacation.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

48 – During the disastrous storm, a tree fell down and destroyed our roof top.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

49 – The maple leaf, which is Canada’s national emblem, was selected in the eighteenth century.

A. simple                            B. compound                                  C. complex

50 – He can sing and dance very well, but he has never performed in public.

A. simple                            B. compound                                 C. complex

Exercise 6. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51- ____ he was waiting for Sam outside the cinema, Jim realized that the street was funnily crowded.

A. So                       B. While                  C. Unless                D. Even though

52 – I didn’t meet him right away ____ he had to talk to his boss first.

A. while                  B. if                         C. because                           D. or

53 – ____ what has happened, I think she will never return.

A. If                         B. Unless                C. While                  D. After

54 – There wasn’t a chair for the headmaster, ____ is a big problem.

A. what                   B. which                  C. that                     D. where

55 – The student wiped the board ____ was full of notes and drawings.

A. that                     B. while                  C. after                                D. so

56 – True Blood is my favourite TV series, ____ I don’t have much time to watch it often.

A. although             B. before                 C. if                         D. yet

57 – After the children finished their dinner, they went to bed ____ listened to a bedtime story before falling asleep.

A. that                     B. and                      C. so                        D. while

58 – The kids show some hatred towards him, ____ he was really nice to them.

A. because              B. before                 C. unless                 D. even though

59 – We can leave ____ you are ready.

A. whatever            B. whoever              C. whenever            D. whichever

60 – I like swimming ____ my sister likes jogging and dancing.

A. whereas              B. when                   C. whenever            D. so

Exercise 7. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

61 – Did you have a good weekend?

A. Yes, let’s keep in touch.                                     B. Yes, I am a teacher.

C. Yes, it is lovely.                                                 D. Yes, I didn’t do much.

62 – During the trip, we can visit some wildlife reserves to see lions and giraffes.

A. That’s great. How does it work?                        B. Oh, I see. No problem.

C. Really? I am so excited.                                    D. That was OK at first.

63 – Can I leave a message to Jim?

A. I’ll ask him to call you.                                      B. Of course, you can.

C. If you don’t mind.                                              D. Yes, you can take it.

64 – You should not leave the light on when you are away.

A. OK, let’s do it.                B. That’s a good idea.         C. Try me!        D. You are right.

65 – Excuse me! Can you show me the way to Main Street?

A. Um, I am sorry I have no idea.                          B. It’s easy to do it.

B. Continue.                                                            D. Am I going right?

66 – What’s the matter?

A. No, I don’t think so.       B. A few problems.             C. Well, sort of.        D. I am not very well.

67 – Would you mind closing the door?

A. Yes, I do.            B. No, of course not.           C. Yes, please               D. No, thank you.

68 – The shop opens from Monday to Sunday from 9 a.m. to 6 p.m. every day.

A. Really? That’s wonderful.                                  B. There’s no way I can do it.

B. There’s one around the corner.                           D. Yes, of course, I will join you.

69 – Hi, what are you looking for?

A. Yes, I usually look for things.                           B. No way I am gonna show you.

B. Oil. Oil that we use for cooking.                        D. OK, I’ll take it.

70 – Hi, Alice. Would you like to go to the movies tonight?

A. Fine. I’ll be there.                                               B. Thanks. I love to.

B. I’ll be ready in no time.                                      D. Why? What’s the matter?

71 – Anything to drink?

A. Well-done!                                                         B. Just water please.

C. Yes, I will have soup and beef.                          D. Maybe I will go.

72 – Excuse me, is this seat taken?

A. No, it isn’t.         B. No never.           C. No, I am OK.                 D. No, I don’t want to.

73 – Do you know which animal sleeps the most?

A. Let me see it.                 B. Let me think.      C. Let me try it.            D. Let me down.

74 – Excuse me, could I talk to the manager?

A. Yes, I would love to.                                         B. Yes, I will give it to you.

C. Yes, of course.                                                   D. Yes, thank you.

75 – Everyone should learn more about how to treat the environment well.

A. I am sure about that.      B. That’s not sure.         C. I don’t think so.        D. It’s not true.

Exercise 8. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Every night, almost one billion people go to bed hungry. How can we feed all these (76) ____ people? Farmers all over the world have to content with weather, insects, and natural disasters, which are capable of (77) ____ crops and ruining years of hard work. And the population is set to rise to nine billion by 2050. Here are four possible solutions.

GM crops

Proponents of genetically modified crops (GM crops) claim that they will hugely (78) ____ food production. Scientists have developed drought-resistant and disease-resistant crops, more productive crops, and crops with increased vitamins. Anti-GM protesters worry (79) ____ health risks and damage to other plants that grow near the GM crops.

Vertical farming

Another answer could be to grow food in buildings. (80) ____ of vertical farming are suggesting we construct multistory, climate-controlled farm buildings in the heart of our cities. One indoor hectare of land would be (81) ____ to above five hectares outdoors, so we could grow year-round crops that would easily feed whole cities. Opponents point to the cost, the increased energy used and the effect on farmers.

Eat less meat Others say the solution lies not (82) ____ new technologies, but in eating less meat. It takes about seven kilos of corn to produce one kilo of beef. That quality of corn will keep more people (83) ____ than that quality of beef. But this is a message the world doesn’t want to hear. Meat consumption is rising steeply.

Increase aid

Rich countries have far more food than they need and waste vast amount of it – 6.7 million tons a year in the UK (84) ____. We can afford to send surplus food to people (85) ____ need it. We could also simply give more money to developing countries, (86) ____ they can buy food. (87) ____ say that this makes people dependent on rich countries and is only a short-term solution.

76 – A. undernourished      B. unhealthy            C . unbelievable      D. undeniable

77 – A. wasting                   B. destroying          C. killing                 D. harvesting

78 – A. strengthen              B. rise                     C. increase              D. enlarge

79 – A. about                      B. to                        C. with                    D. on

80 – A. Promoters              B. Advocates          C. Champion           D. Spokesmen

81 – A. same                       B. parallel               C. alike                   D. equivalent

82 – A. on                           B. to                        C. in                        D. over

83 – A. alive                 B. lively                  C. vital                    D. active

84 – A. lonesome                B. lone                    C. lonely                 D. alone

85 – A. whom                     B. which                  C. who                     D. what

86 – A. because                  B. but                      C. so                        D. since

87 – A. Reviewers              B. Critics          C. Analysts             D. Judges

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Coral reefs are the most diverse of all marine ecosystems. They are full of life, with perhaps one quarter of all ocean species depending on reefs for food and shelter. This is a remarkable statistic when you consider that reefs cover just a tiny fraction of the earth’s surface and less than two per cent of the ocean bottom. Because they are so diverse, coral reefs are often called the rainforests of the ocean. Coral reefs are very important to people. They even provide seventy per cent of the food demands for some marine species, protection of shorelines, jobs based on tourism (nine out of twelve activities for tourists in Nha Trang, for example, involve the coral reefs), and even medicines.

Unfortunately, climate change is the greatest global threat to coral reef ecosystems. Scientific evidence now clearly indicates that the Earth’s atmosphere and ocean are warming, and that these changes are primarily due to greenhouse gases derived from human activities.

As temperatures rise, mass coral bleaching events and infectious disease outbreaks are becoming more frequent. Additionally, carbon dioxide absorbed into the ocean from the atmosphere has already begun to reduce calcification rates in reef-building and reef-associated organisms by altering seawater chemistry through decreases in pH. This process is called ocean acidification.

Climate change will affect coral reef ecosystems, through sea level rise, changes to the frequency and intensity of tropical storms, and altered ocean circulation patterns. When combined, all of these impacts dramatically alter ecosystem function, as well as the goods and services coral reef ecosystems provide to people around the globe.

There are also many things you can do to ensure that you are environmentally conscious when you visit coral reefs or coastal areas. These include things such as hiring local guides to support the economy, removing all trash from an area, never touching or harassing wildlife in reef areas, and avoiding dropping your boat anchor or chain nearby a coral reef.

Finally, stay informed and spread the word! Educate yourself about why healthy coral reefs are valuable to the people, fish, plants, and animals that depend on them. Your excitement will help others get involved.

88 – Though the coverage of coral reefs on the sea bed is ____, its vital role is undeniable.

A. remarkable         B. small                  C. diverse                D. huge

89 – ____ of all the ocean species find food and home in the coral reefs.

A. Two per cent      B. Seventy per cent             C. Twenty-five per cent        D. Nine percent

90 – Carbon dioxide from the atmosphere directly caused ____.

A. infectious disease outbreaks                              B. reef-building

C. sea level rise                                                      D. ocean acidification

91 – Which of the following statement is NOT true?

A. Coral reefs can be compared to rainforests due to its diversity.

B. The effects of global warming are only on the ecosystems themselves.

C. You can help the coral reefs by educating not only yourself but people around you.

D. Human activities which cause greenhouse gases are major reasons for the climate change.

92 – The word conscious in paragraph 5 is closest in meaning to ____.

A. knowledgeable               B. curious               C. aware            D. acknowledgeable

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The poaching crisis wiping out Africa’s elephants is costing the continent’s economies millions in lost tourism revenue, according to a new study. Researchers looked at visitor and elephant data across 25 countries, and modeled financial losses from fewer visitors in protected areas due to the illegal wildlife trade, which has caused elephant numbers to plummet by more than 100,000 in the last decade. (A)

The study team combined visitor numbers across 164 protected areas in 25 countries in forest and savannah elephants, and elephant population data from 2009 to 2013, to reach a “per elephant” value in terms of tourism income.

They concluded that Africa was most likely losing $26m in tourism revenue a year. (B) Around $9m of that is lost from tourists’ direct spending, such as staying at hotels and buying crafts, with the rest through indirect value in the economy such as farmers and other suppliers supporting the tourist industry.

The study, published in the journal Nature Communications, found that in most cases the revenue losses were higher than paying for stronger anti-poaching measures to keep elephant populations stable. (C) Dr. Robin Naidoo, the paper’s lead author and , senior conservation wildlife scientist at WWF and his team found. In the case of central Africa’s forest elephants, which are harder for tourists to see and therefore attract fewer visitors, the costs of protecting them exceed the benefits from tourism. Demand from south-east Asia has seen the price of ivory triple since 2009 and it is estimated that one elephant is killed every 15 minutes. (D) Corruption, a lack of resources, and, most importantly, increasingly sophisticated poachers have hamstrung African countries’ efforts to stem the trade.

Naidoo said that the research was not suggesting economic issues should be the only consideration when protecting elephants, but framing the poaching crisis as a financial one could motivate African governments and communities.

“It gives an additional reason for some groups of people, who may not necessarily be motivated by intrinsic reasons for conversation, to engage with biodiversity conservation. It makes it clear to them that it’s not just in the best interests of the world to conserve this stuff, but tangible reasons for a whole different group,” he said.

93 – The overall profit that the continent lost a year can be estimated to ____.

A. 25 million USD              B. 100,000 USD     C. 26 million USD        D. 9 million USD

94 – Which of the following statements is TRUE?

A. To get to the conclusion, scientists compared the changes in number of tourists and number of elephants in 2009.

B. The only reason why illegal poaching is so difficult to stop is corruption.

C. Protecting elephants is for the both the practical and immaterial reasons.

D. There is an argument over the differences in the balance between the loss and the cost to protect the elephants.

95 – Which of the following statements is NOT true?

A. Across the continent, the amount of money spent on protecting the elephant is smaller than the loss tourist industry is suffering from.

B. The number of tourists reduces because now it is more difficult for them to see the elephants in the wild.

C. One reason why elephants are killed in mass volume is from the increasing market of ivory in South East Asia.

D. Relating poaching to financial benefits can be considered as one of the solutions to the problem.

96 – Which of the positions marked in the passage does the phrase “but the financial argument did not stack up in all areas,” best fit?

A. (A)                      B. (B)                      C. (C)                      D. (D)

97 – The word plummet in paragraph 1 is closest in meaning to ____.

A. fall                     B. fluctuate             C. rise                     D. Stabilize

98 – The word sophisticated in paragraph 4 is closest in meaning to ____.

A. simple                B. outdated             C. advanced                       D. basic

99 – The word motivate in paragraph 5 is closest in meaning to ____.

A. change                B. design                 C. form                   D. inspire

100 – Which of the following is the best title for the passage?

A. Elephant poaching costs African millions in tourism revenue

B. Elephant poaching does more good than harm

C. Elephant poaching brings an opportunity for Africa to change

D. Elephant poaching reduces the number of elephants in Africa

Exercise 11. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

101 – You must never take the helmet off when you drive.

A. Helmets must be worn at all times when driving.

B. Helmets must be taken around with you when you drive.

C. Wearing helmets is never taken into consideration when driving.

D. Helmets are an optional part of you when you drive.

102 – People in Australia are so environmentally-friendly that they create the greenest country in the world.

A. Australia is the greenest country in the world though the people are environmentally friendly

B. Australia is the greenest country in the world because the people are environmentally friendly.

C. Australia is the greenest country in the world while the people are environmentally-friendly.

D. Australia is the greenest country in the world if the people are environmentally friendly.

103 – We might stop here if you don’t change your way of speaking.

A. We might stop here unless you don’t change your way of speaking.

B. We might stop here if you change your way of speaking.

C. We might stop here unless you change your way of speaking.

D. We might stop here if not you change your way of speaking.

104 – When the class was over, the students ran out, screamed and shouted.

A. As long as the class finished, the students ran out, screamed and shouted.

B. No sooner was the class over, the students ran out, screamed and shouted.

C. As soon as the class had finished, the students ran out, screamed and shouted.

D. If the class was over, the students would run out, scream and shout.

105 – At no time Jane asks me when she uses my bathroom.

A. Jane is always using my bathroom without asking!

B. It is very unusual for Jane to ask me when she uses my bathroom.

C. Jane has no time to ask me when she uses my bathroom.

D. Sometimes Jane asks me when she uses my bathroom.

106 – He was about to do something when his mother suddenly shouted out.

A. He was doing something when his mother suddenly shouted out.

B. He refused to do something about his mother suddenly shouting out.

C. He was on the point of doing something when his mother suddenly shouted out.

D. His mother’s sudden shouting out helped him to do something.

107 – Merry allows her children to stay up late on Saturday evenings.

A. Merry makes her children stay up late on Saturday evenings.

B. Merry gets her children to stay up late on Saturday evenings.

C. Merry helps her children stay up late on Saturday evenings.

D. Merry lets her children stay up late on Saturday evenings.

108 – I was under a strong impression that she had not told the truth.

A. I believed that she had not told the truth.

B. I doubted that she had not told the truth.

C. I protested that she had not told the truth.

D. I insisted that she had not told the truth.

109 – He acts like an innocent man even if the evidence shows the contradiction.

A. Even though he acts like an innocent man, the evidence shows the contradiction.

B. He acts like an innocent man because the evidence shows the contradiction.

C. The evidence shows the contradiction so he acts like an innocent man.

D. He acts like an innocent man, as a result, the evidence shows the contradiction.

Exercise 12. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

110 – We paid for the meal. We wanted to say sorry for what we had done.

A. In order to pay for the meal, we wanted to say sorry for what we had done.

B. We paid for the meal in order to say sorry for what we had done.

C. We paid for the meal although we wanted to say sorry for what we had done.

D. The meal we paid for is what we want to say sorry for what we had done.

111 – My sister thinks the film is too frightening. I am not scared at all.

A. My sister thinks the film is too frightening because I am not scared at all.

B. My sister thinks the film is too frightening so I am not scared at all.

C. My sister thinks the film is too frightening whereas I am not scared at all.

D. My sister thinks the film is too frightening although I am not scared at all.

112 – He bought her flowers and diamond rings. This action made her fall in love with him.

A. He bought her flowers and diamond rings, what made her fall in love with him.

B. He bought her flowers and diamond rings, that made her fall in love with him.

C. He bought her flowers and diamond rings, which made her fall in love with him.

D. He bought her flowers and diamond rings which made her fall in love with him.

113 – He was so angry with his boss. He quitted his job immediately.

A. Angry with his boss, he quitted his job immediately.

B. He quitted his job immediately, angry with his boss.

C. Angry with his boss he is, he quitted his job immediately.

D. He was so angry with his boss although quitting his job immediately.

114 – Something hit the door. I heard a slam.

A. Something hit the door but I heard a slam.

B. Something hit the door when I heard a slam.

C. Something hit the door though I heard a slam.

D. Something hit the door for I heard a slam.

115 – He doesn’t like going out. He doesn’t invite any friends home.

A. He either goes out or invites any friends home.

B. He neither goes out nor invites any friends home.

C. He not only goes out but also invites any friends home.

D. He goes out but not invites any friends home.

 

#2.1/ Đáp án

 

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the phrase which contains the sound that is assimilated differently from the other three.

1.d 2.c 3.a 4.b 5.d
6.c 7.b 8.d 9.a 10.d

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11.a 12.d 13.b 14.c 15.b
16.d 17.a 18.b 19.c 20.d
21.a 22.d 23.b 24.d 25.a
26.c 27.a 28.d 29.a 30.a

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

31.b 32.d 33.c 34.d 35.b
36.c 37.a 38.d 39.b 40.c

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

41.d 42.b 43.c 44.c 45.b
46.d 47.a 48.d 49.c 50.a

Exercise 5. Mark the letter A, B or C to indicate the correct sentence type for each of the following questions. 

51.a 52.b 53.a 54.a 55.b
56.c 57.a 58.a 59.c 60.b

Exercise 6. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

61.b 62.c 63.d 64.b 65.a
66.d 67.b 68.d 69.c 70.a

Exercise 7. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

71.d 72.c 73.b 74.d 75.a
76.d 77.b 78.a 79.c 80.b
81.b 82.a 83.b 84.c 85.c

Exercise 8. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

86.a 87.b 88.c 89.a 90.b 91.d
92.c 93.a 94.d 95.c 96.c 97.b

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

98.b 99.c 100.d 101.b 102.c

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

103.c 104.c 105.a 106.c
107.a 108.c 109.d 110.a

Exercise 11. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

111.a 112.b 113.c 114.c 115.a
116.c 117.d 118.a 119.a

Exercise 12. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

120.b 121.c 122.c 123.a 124.d 125.b

Mỗi bài như vậy, bạn làm được bao nhiêu điểm, hãy comment bên dưới để Elight Learning English có thể theo dõi kết quả và đưa ra lộ trình học tiếng Anh tốt nhất cho bạn nhé.

Hits: 22

Advertisement